Vragen? 0900-2244567
 • De kracht van de natuur

  post1

   

  Kracht van de natuur

  Ongeveer vijftienhonderd jaar voor Christus verschenen er in het oude Egypte al geneeskundige verhandelingen, waarin aanbevelingen werden gedaan met een duidelijke gerichtheid op de natuur. Men kende toen reeds ongeveer een derde van de later beschreven geneeskrachtige kruiden en er bestond een gereserveerde houding tegenover ingrijpen in het ziekteproces. Ze vonden dat eerst het lichaam een kans gegeven moest worden om op eigen kracht de ziekte te overwinnen.

  De Griekse geneesheer Hippokrates (460-377 v. Chr.) wordt vaak de ‘vader der geneeskunde’ genoemd. Hij schiep de grondregels van de geneeskunde, waarbij hij uitging van nauwkeurige waarneming van het menselijk lichaam in gezonde en zieke toestand, Zo ontdekte hij onder meer de eigen kracht van het levende organisme, wat hij de natuurlijke geneeskracht noemde, waardoor het organisme zelf uit de ziekte kan komen. Hij vond dat een genezer als taak had om de natuur in dit zelfgenezend vermogen te kennen en te ondersteunen. Kruidengeneeskunde is al sinds eeuwen één van de belangrijkste therapieën geweest.

  Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’ (Hippocrates)

  De huidige natuurgeneeskunde bouwt voort op een eeuwenoude traditie. De natuurgeneeskunde richt zich bij ziekte zoveel mogelijk op de totale mens (lichamelijk, psychisch en zijn omgeving). Natuurgeneeskunde gaat er vanuit dat ziekte ontstaat door enerzijds niet te leven volgens de regels van de natuur en anderzijds niet te leven naar onze eigen natuur. Onze eigen intuïtie en gevoelens kunnen ons hierin leiden. Zij leiden ons onder andere naar het kiezen van goede en gezonde voeding. Frustraties van het onderbewustzijn uiten zich onder andere in teveel eten, op verkeerde momenten, verkeerde combinaties, te vaak en/of te vet,zout, zoet, snel, heet eten. Dit leidt onder andere tot problemen in de stofwisseling met alle gevolgen van dien.

  Natuurlijke richting aan ons leven

  Klachten zijn een signaal om ons leven een nieuwe natuurlijke richting in te laten slaan. Op basis van ontgifting, goede voeding, voldoende vochtinname, goede stoelgang, voldoende beweging, natuurlijke supplementen en een andere denkwijze, kunnen patronen worden doorbroken. Als we ons vermogen om onszelf te genezen, wat ieder van ons bezit, kunnen stimuleren, is het mogelijk om het lichaam te ondersteunen op weg naar herstel.

  ‘Look deep into nature, and then you will understand everything better.’ (Albert Einstein)

  Lees meer
 • De visie van Inner Vitamins

  walnoot1

   

  De visie van Inner Vitamins: de walnoot in ons logo

  De meest gezonde noot is de walnoot. In het logo van Inner Vitamins is deze noot verwerkt. De walnoot heeft een harde schil en in het binnenste van de walnoot zit de noot. Het woord 'Inner' in 'Inner Vitamins' verwijst niet alleen naar dit alleen naar dit binnenste, maar ook naar ons binnenste. Als wij goed voor onze innerlijke mens zorgen, dan zal dat ook aan de buitenkant te zien zijn.

  De vorm van de binnenkant van de walnoot is ook te vergelijken met onze hersenen. Bovendien worden onze darmen onze grote hersenen genoemd. Als wij de werking van onze darmen verbeteren, zal dit ook zijn weerslag hebben op onze hersenen en op ons totale lichaam. Hetzelfde geldt voor de hersenen: als wij de gezondheid van onze hersenen optimaliseren, zal dat ook zijn weerslag hebben op onze totale gezondheid en ons spijsverteringssysteem. Dit kunnen we doen door gezonde en natuurlijke voeding en het innemen van supplementen (Vitamins). Door hersenen en darmen te optimaliseren, optimaliseren wij vele processen in ons lichaam.

  De walnoot

  De walnoot is daarnaast een krachtig element in je voedingspatroon. Een aantal redenen om walnoten te gebruiken in maaltijden:

  1. Walnoten helpen het gewicht te controleren, het geeft een minder hongerig gevoel.
  2. Walnooteters hebben een lager lichaamsgewicht, BMI en een slankere taille (houd het wel bij één handje (ongeveer 50 gram) per dag)
  3. Walnoten kunnen de vitaliteit van sperma aanzienlijk verbeteren, zowel de beweeglijkheid als de kwaliteit.
  4. Walnoten kunnen het denkvermogen verbeteren .
  5. Walnoten kunnen Alzheimerklachten helpen verminderen.
  6. Walnoten zitten boordevol goede voedingsstoffen (omega-3 vetten, vezels, magnesium, vitamine E, polyfenolen, eiwitten, kalium, plantensterolen, vitamine B6, arginine, melatonine, koper en zink)
  7. Walnoten bevatten veel vezels en kunnen helpen bij de stoelgang.
  8. Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat dagelijks een handvol walnoten eten kunnen helpen tegen stress en hoge bloeddruk.

  Disclaimer: Dit artikel is niet bedoeld voor medisch advies, diagnose of behandeling.

  Lees meer
 • Voeding & Leefwijze

  Voeding & Leefwijze 
  (de mens is wat hij eet maar.................hij moet terug naar wat hij at)

  Vaak, zonder dat wij het weten, nuttigen wij dagelijks eten wat ongezond voor ons is. Om gezond te worden, vraagt het van ons ook om hier actief mee aan de slag te gaan. Het is niet altijd haalbaar om alle eetgewoonten in één keer te veranderen. Een aantal algemene zaken waar u in ieder geval mee aan de slag kunt :

   • Koffiegebruik: het beste is om te stoppen, in eerste instantie kan ook worden geminderd. Koffie drinken werkt verzurend en belastend voor gal/lever/zenuwstelsel. I.p.v. koffie kunt u natuurlijke theeën drinken (rooibosthee/groene thee e.d.)
   • Vlees: niet meer iedere dag vlees eten. Vlees eten werkt verzurend, kan moeilijk worden verteerd en daardoor blijven veel afvalstoffen achter. Deze afvalstoffen belasten ons lichaam en onze gezondheid. Ter afwisseling kunt u denken aan: ei/vis/vegetarische vleesvervangers/vegetarische gerechten.
   • Veel zuiver water drinken (1.5 – 2 liter per dag)

  Suikergebruik: Gebruik kokosbloesemsuiker indien nodig. Gebruik het zo min mogelijk.

  Lees meer

3 artikel(en)

per pagina

Een moment geduld a.u.b...

{{var product.name}} Is aan uw winkelwagen toegevoegd
You've just deleted {{var product.name}}
from the cart