Vragen? 0900-2244567

post1

 

Kracht van de natuur

Ongeveer vijftienhonderd jaar voor Christus verschenen er in het oude Egypte al geneeskundige verhandelingen, waarin aanbevelingen werden gedaan met een duidelijke gerichtheid op de natuur. Men kende toen reeds ongeveer een derde van de later beschreven geneeskrachtige kruiden en er bestond een gereserveerde houding tegenover ingrijpen in het ziekteproces. Ze vonden dat eerst het lichaam een kans gegeven moest worden om op eigen kracht de ziekte te overwinnen.

De Griekse geneesheer Hippokrates (460-377 v. Chr.) wordt vaak de ‘vader der geneeskunde’ genoemd. Hij schiep de grondregels van de geneeskunde, waarbij hij uitging van nauwkeurige waarneming van het menselijk lichaam in gezonde en zieke toestand, Zo ontdekte hij onder meer de eigen kracht van het levende organisme, wat hij de natuurlijke geneeskracht noemde, waardoor het organisme zelf uit de ziekte kan komen. Hij vond dat een genezer als taak had om de natuur in dit zelfgenezend vermogen te kennen en te ondersteunen. Kruidengeneeskunde is al sinds eeuwen één van de belangrijkste therapieën geweest.

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’ (Hippocrates)

De huidige natuurgeneeskunde bouwt voort op een eeuwenoude traditie. De natuurgeneeskunde richt zich bij ziekte zoveel mogelijk op de totale mens (lichamelijk, psychisch en zijn omgeving). Natuurgeneeskunde gaat er vanuit dat ziekte ontstaat door enerzijds niet te leven volgens de regels van de natuur en anderzijds niet te leven naar onze eigen natuur. Onze eigen intuïtie en gevoelens kunnen ons hierin leiden. Zij leiden ons onder andere naar het kiezen van goede en gezonde voeding. Frustraties van het onderbewustzijn uiten zich onder andere in teveel eten, op verkeerde momenten, verkeerde combinaties, te vaak en/of te vet,zout, zoet, snel, heet eten. Dit leidt onder andere tot problemen in de stofwisseling met alle gevolgen van dien.

Natuurlijke richting aan ons leven

Klachten zijn een signaal om ons leven een nieuwe natuurlijke richting in te laten slaan. Op basis van ontgifting, goede voeding, voldoende vochtinname, goede stoelgang, voldoende beweging, natuurlijke supplementen en een andere denkwijze, kunnen patronen worden doorbroken. Als we ons vermogen om onszelf te genezen, wat ieder van ons bezit, kunnen stimuleren, is het mogelijk om het lichaam te ondersteunen op weg naar herstel.

‘Look deep into nature, and then you will understand everything better.’ (Albert Einstein)

Een moment geduld a.u.b...

{{var product.name}} Is aan uw winkelwagen toegevoegd
You've just deleted {{var product.name}}
from the cart