• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
  • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Wat is de beste vitamine tegen vermoeidheid?

Wat is de beste vitamine tegen vermoeidheid?

Voel je je altijd moe, zelfs na een goede nachtrust? Vermoeidheid beïnvloedt je dagelijks leven. Gelukkig kun je dit aanpakken. Wil je je energieniveau weer op peil krijgen? Dit artikel geeft tips voor vitaminen en mineralen tegen vermoeidheid. Ontdek welke vitaminen bijdragen aan meer energie!

Wat veroorzaakt vermoeidheid?

Vermoeidheid kan door veel dingen komen. Onze balans tussen werk en privé is vaak zoek. We ervaren constante druk om te presteren, zowel op werk als bij sociale verplichtingen. Altijd bereikbaar zijn helpt ook niet. We kunnen nooit echt ontspannen en bijtanken. Dit leidt tot stress, slaaptekort, lichamelijke ongemakken en uiteindelijk chronische vermoeidheid.

Vermoeidheid door vitaminetekort

Naast onze ‘prestatiemaatschappij’ kan vermoeidheid ook komen door een tekort aan bepaalde vitaminen of mineralen. Er zijn een aantal vitaminen en mineralen die inspelen op onze energiebalans. Zo gaat dit onder andere om vitamine D en B12.

Een tekort aan vitamine D kan leiden tot vermoeidheid of uitputting. Voor vitamine C geldt hetzelfde. Vitamine C helpt namelijk bij de opname ijzer, wat essentieel is voor het transport van zuurstof in het bloed. Dit kan bijdragen aan een vermindering van vermoeidheid.

Vitamine B12 zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen, die zuurstof door je lichaam transporteren en vermoeidheid voorkomen. Deze vitamine helpt je lichaam om vetten en eiwitten om te zetten in energie die je kunt gebruiken. Daarnaast ondersteunt B12 een gezond zenuwstelsel door de vorming van de myelineschede, wat snelle en efficiënte signaaloverdracht mogelijk maakt en je energiek en alert houdt.

Mineralen voor energie

Bij de mineralen gaat dit om magnesium, ijzer of zink. Door de inname van deze vitaminen en mineralen kunnen vermoeidheidsklachten verminderd worden. Zink wordt vaak onderschat. Zink is namelijk belangrijk voor de energiestofwisseling en het immuunsysteem. Een tekort kan leiden tot vermoeidheid en een verzwakt immuunsysteem. Magnesium en ijzer helpen vermoeidheidsklachten te verminderen.

Voeding staat op #1

Binnen het in balans houden van vitamine en mineralen staat voeding op #1. Het is verstandig om een analyse te maken van je voeding. Bij het eten van suikers of veel bewerkte producten is er ook een mogelijkheid dat je meer last van vermoeidheid krijgt. Zo puur mogelijk eten, met groenten en fruit, zorgt voor een goede balans in je levensstijl wat voeding betreft!

Voedingstips tegen vermoeidheid

Speciaal voor jou zetten we wat belangrijke vitaminen en mineralen op een rijtje, met het oog op de juiste energiebalans:

  • Voor vitamine D geldt dat zonlicht hierbij kan helpen, maar qua voeding is dit te vinden in vette vis, eieren.
  • Vitamine B12 is voornamelijk terug te vinden in dierlijke producten zoals vlees, vis en eieren.
  • Vitamine C is terug te vinden in voedingsbronnen als citrusvruchten, aardbeien, kiwi, paprika en broccoli.
  • Zink vind je terug in voedingsbronnen als rood vlees, gevogelte, vis, noten, zaden, peulvruchten.
  • IJzer is een essentieel mineraal dat terug te vinden is in rood vlees, bonen, noten.
  • Magnesium helpt energie te produceren en is te vinden in noten, zaden en groene bladgroenten.

Een evenwichtige inname van deze nutriënten kan helpen het energieniveau te verhogen en vermoeidheid te verminderen, waardoor je je vitaler voelt!

Welke vitaminen helpen tegen chronische vermoeidheid?

Van alle vitamine groepen zijn de vitamine B’s gericht op de vermindering van vermoeidheid. Dit gaat dan met name om vitamine B6 en B12. Vitamine B6 speelt een rol bij de aanmaak van neurotransmitters en hormonen die invloed hebben op de stemming. Vitamine B12 is juist weer heel effectief ter ondersteuning van de productie van rode bloedcellen. Dit hangt ook weer samen met de energieproductie. Toch willen we er op wijzen dat de juiste balans in vitaminen en mineralen belangrijk is.

Beweging is ook belangrijk!

Naast de inname van voldoende vitaminen en mineralen, is beweging ook erg belangrijk. Het Voedingscentrum geeft hierbij een bepaalde beweegrichtlijn voor kinderen, volwassen en ouderen. Dit gaat om minstens 2,5 uur per week een matige of zwaar intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen. Ook geldt het advies om minstens 2 keer per week spier- en botversterkende activiteiten te doen.

Dit bewegingsadvies wordt ook meegegeven aan ouderen, inclusief het uitvoeren van balansoefeningen. Voor de energiebalans biedt dit zijn voordelen, op deze manier komt er namelijk meer zuurstof naar je hersenen. Dit zorgt voor een energieker gevoel.

Zorg voor voldoende slaap

Naast voldoende beweging is slaap ook een hele belangrijke factor. Doordat je voldoende uren slaapt kun je jouw energieniveau ook aanzienlijk verhogen.

Bestel nu vitamines tegen vermoeidheid

Ben jij van plan om actief aan de slag te gaan met het op peil houden van vitaminen en mineralen? Neem dan een kijkje in ons veelzijdige assortiment. Daarnaast hebben we ook vele andere supplementen in ons aanbod.

Kom je er niet helemaal uit of heb je wat hulp nodig bij het bepalen van jouw supplementen? Neem dan contact met ons op. We geven je graag passend advies.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    Klantenservice

    HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

    Telefonisch contact
    Bel ons op +(31)111 451034
    Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

    Bezoek onze winkel
    Vissersweg 1
    4306 NS Nieuwerkerk

    Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    }