• Voor 15:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. € 45
  • Klanten beoordelen ons met een 9

Terug

Wat is goede magnesium voor sporters?

Wat is goede magnesium voor sporters?

Magnesium is voor iedereen belangrijk. Wist je dat het een rol speelt in maar liefst 300 biochemische processen in je lichaam? Magnesium ondersteunt je energie en spieren, waardoor het populair is bij sporters. Maar welke vorm van magnesium is nu het beste voor jou als sporter? En hoe kun je het gebruiken om je prestaties te verbeteren en spierpijn te verminderen? In deze blog beantwoorden we de belangrijkste vragen over magnesium voor sporters.

Wat is de beste keuze voor wielrenners?

Als wielrenner leg je vaak lange afstanden af en train je intensief, waardoor je spieren hard moeten werken. Je kunt daardoor te maken krijgen met pijnlijke spieren en vermoeidheid. Magnesium kan dan de nodige ondersteuning geven. Het zorgt namelijk mede voor de spieren* en helpt bij het normale werken ervan*.

Je lichaam neemt niet alle soorten magnesium even goed op. Als wielrenner kies je het beste voor magnesiumcitraat of magnesiumbisglycinaat (magnesiumglycinaat). Deze vormen kan je lichaam makkelijk opnemen een hebben snel effect.

Wat helpt hardlopers bij soepele spieren?

Als hardloper is het belangrijk dat je spieren soepel blijven en dat je geen last hebt van vermoeidheid. Ook daar kan magnesium bij helpen. Magnesium draagt namelijk bij aan extra energie bij vermoeidheid* en speelt een rol voor het behouden van soepele spieren*.

Ook voor hardlopers zijn magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat goede opties. Na lange of zware runs is het belangrijk om voldoende magnesium in te nemen, bijvoorbeeld met een supplement.

Wat is ideaal voor fitnessliefhebbers?

Ben je een fitnessliefhebber, til je vaak zware gewichten of doe je aan intensieve trainingen? Ook dan is magnesium goed voor de spieren* en kan magnesium het gebrek aan energie helpen verminderen*.

Voor fitnessfanaten is magnesiumbisglycinaat een uitstekende keuze, omdat het gemakkelijker door je lichaam wordt opgenomen en vriendelijk is voor je maag. Magnesiumcitraat en magnesiummalaat zijn ook goede keuzes. Deze werken snel en zijn goed voor het energieniveau*.

Magnesium voor fitness liefhebbers

Hoeveel heb je nodig als sporter?

Een volwassen man heeft gemiddeld 350 mg magnesium nodig en een volwassen vrouw 350 mg magnesium. Als sporter heb je ongeveer 10 tot 20 procent meer magnesium nodig. Je verbruikt namelijk meer energie en heb je meer transpiratie. En als je veel transpireert, verlaat een deel van de magnesium je lichaam voordat je het gebruikt.

Merk je een onverklaarbaar vermoeid gevoel als sporter, of dat je spieren minder goed werken? Dat kan erop wijzen dat er te weinig magnesium in het lichaam aanwezig is.

Hoe kun je magnesium het beste innemen?

Er zijn verschillende manieren om je magnesiuminname te verhogen. Kies vooral een vorm die het beste bij jou past.

  • Supplementen: magnesiumsupplementen zijn een handige manier om extra magnesium binnen te krijgen. Er zijn verschillende vormen beschikbaar, zoals magnesiumcitraat, magnesiumbisglycinaat, en magnesiummalaat. Hier lees je meer over onze keuze voor de beste magnesium tabletten.
  • Voeding: je kunt ook magnesium uit je voeding halen. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium, zoals noten (amandelen, cashewnoten), zaden (pompoen- en zonnebloempitten) en groene bladgroenten (spinazie, boerenkool). Lees hier welke voeding magnesium bevat.
  • Magnesiumolie: magnesiumolie is een andere optie. Dit is een oplossing van magnesiumchloride die je direct op je huid aanbrengt.

Magnesium tablet

Magnesium bij het zwemmen

Zwemmers gebruiken veel verschillende spiergroepen. Dit kan leiden tot spierkrampen en vermoeidheid. De relatie tussen magnesium en kramp is nog niet bewezen, maar het is wel bewezen dat magnesium bijdraagt aan een normale energiehuishouding*. Dankzij voldoende magnesium kan je lichaam beter omgaan met de fysieke belasting.

Balsporten zoals voetbal, hockey, basketbal

Als je balsporten speelt, zoals voetbal, hockey of basketbal, gebruik je veel spieren en dus energie. Magnesium ondersteunt dan het energieniveau* en helpt bij het normale werken van de spieren* tijdens en na een intensieve wedstrijd. Magnesium speelt dus ook een belangrijke rol bij het optimaal presteren tijdens balsporten.

Werkt het tegen stijve spieren?

Het is niet officieel bewezen dat magnesium goed is voor stijve spieren. Wel is het zo dat het helpt om de normale spierwerking behouden*. Als je stijve spieren hebt, probeer dan bijvoorbeeld eens magnesiumcitraat of magnesiumbisglycinaat uit en ervaar zelf wat het voor je doet.

Magnesium Spierpijn

Wat kun je doen tegen pijnlijke spieren?

Als sporter kun je er niet onderuit: spierpijn. Welke magnesium moet je dan nemen? Ook hier is het niet officieel bewezen dat magnesium helpt bij pijnlijke spieren. Maar aangezien het goed is voor de werking van je spieren, kun je het natuurlijk wel gebruiken.

Neem bijvoorbeeld magnesiumbisglycinaat, wat bijzonder goed wordt opgenomen. Of kies voor magnesiumolie die je direct op je huid kan aanbrengen. Magnesiumolie brengt de mineralen direct naar de plek van je pijnlijke spieren.

Kies de juiste vorm van magnesium die bij jouw behoeften past, zoals magnesiumcitraat of magnesiumbisglycinaat en ervaar zelf de invloed op je spieren en je prestaties. Heb je vragen over welk magnesiumsupplement het beste voor jou is? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies!

*Goedgekeurde gezondheidsclaims van de EFSA.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    Klantenservice

    HULP NODIG BIJ EEN BESTELLING OF VRAGEN OVER EEN PRODUCT? WIJ HELPEN GRAAG!

    Telefonisch contact
    Bel ons op +(31)111 451034
    Op werkdagen van 9:00-17:00 uur

    Bezoek onze winkel
    Vissersweg 1
    4306 NS Nieuwerkerk

    Inner Vitamins 8,9 / 10 - 299 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
    }