Puur Rineke
Puur Rineke
Met Puur Rineke zet je in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel die ook nog eens goed is voor je gezondheid.
Rineke Dijkinga
Koken met de kookboeken van Rineke Dijkinga maakt eten gezond, smakelijk en heel makkelijk. Je kookt met ingrediënten die een bijdrage leveren aan je energie en gezondheid. Verder niks! Dus geen toevoegingen, zoals gistextracten, geraffineerd zout, ei- en melkpoeders, suikers of vulmiddelen. Producten die goed voor ons zijn, zijn goed voor de aarde. Het woord Puur in Puur Rineke staat dan ook voor een gezond beheer van de aarde, bodem en biodiversiteit. 100% voedingswaarde is alleen mogelijk met duurzame productiemethoden, bodembeheer en verstandige keuzes van gewassen.
Weten van (h)eerlijk eten
Wil je beginnen bij de basis? Dan is de serie 'Weten van (h)eerlijk eten' echt iets voor jou.
Deze kookboeken van Rineke staan boordevol informatie over voeding en gezondheid. De serie geeft een kijkje achter de schermen van zowel ons lichaam als van voeding. Zo leren we begrijpen wat ons lichaam nodig heeft en welke voeding we beter kunnen laten staan.
Op weg naar meer energie
Met het kookboek 'Op weg naar meer energie' van Puur Rineke lees je welke voeding nieuwe energie geeft en welke voeding juist energie verbruikt.
Je leert waarom de basis van je voedingspatroon basisch zou moeten zijn, hoe koolhydraten je kunnen maken of breken, hoe je met de juiste voeding goed zorgt voor het milieu, wat je het beste kunt eten bij stress, hoe je de darmen voedt voor meer energie en hoe je een feestje maakt van gezond koken.
Je brein vitaal
Het kookboek 'Je brein vitaal' is bijzonder interessant voor wie jong van geest wil blijven. Een gezond brein draagt bij aan je leervermogen, een goede concentratie en een goed geheugen. Bovendien zorgen gezonde hersenen ervoor dat je (ook bij het ouder worden) nieuwe hersenverbindingen kunt aanleggen.
Voeding en brein
Er zijn best wel wat aanknopingspunten als het gaat om een vitaal brein in combinatie met voeding en leefstijl. Onze hersenen verbruiken behoorlijk wat voedingsstoffen die we via voeding binnenkrijgen. Onze darmen spelen daarbij een heel belangrijke rol.
In dit boek komt aan bod wat het effect op het brein is van onbewerkt voedsel en van een optimale spijsvertering, darmgezondheid en ontgifting en hoe je ontstekingsremmend kunt eten.
Ook voeding met beschermende stoffen en voedsel dat invloed heeft op de stressregulatie, glucose- en insulineniveau's (diabetes) en op hart en vaten komen aan bod.