Je brein vitaal Rineke Dijkinga
Uitgaande van de normale en gezonde gang van zaken in je brein (de fysiologie) zijn er heel wat aanknopingspunten wat betreft voeding & leefstijl als het gaat om een vitaal brein. Zo is bekend dat ons brein een grootverbruiker is van vitale voedingsstoffen. Deze moeten door onze dagelijkse voeding geleverd worden.
Ons brein stelt daarmee hoge eisen aan de kwaliteit, duurzaamheid en vitaliteit van ons voedsel. En een gezonde darm is misschien wel de hoofdrolspeler als het gaat om onze brein vitaliteit. Dat biedt volop aanknopingspunten om mee aan de slag te gaan. En om bovendien heerlijk te eten.
Dit boek richt zich op 9 pijlers:
- Ontstekingsremmend eten
- Vitaal, volwaardig, onbewerkt en divers voedsel
- Een optimale spijsvertering, darmgezondheid en ontgiftingscapaciteit
- Voeding met volop beschermende stoffen
- Stressregulatie & voeding
- Gezonde glucose- en insulineniveaus / gezond gewicht
- Gezond hart- en vaatsysteem
- Gezonde kook- en bereidingstechnieken
- Milieu, natuur, duurzaamheid en natuurwetten
Wat je snel zult ontdekken in dit boek: deze pijlers beïnvloeden elkaar op vele manieren. En je kunt het gros ervan in één maaltijd beïnvloeden: zo kan gezond(er) eten voor je darmen ook een positief effect hebben op je gewicht, je stemming, je stressbestendigheid en de kwaliteit van je slaap.