Mattisson Biologische Zwarte Komijn olie 90 capsules
Wat is Zwarte Komijnolie?
Zwarte Komijnolie ofwel Nigella Sativa olie wordt al eeuwenlang traditioneel als medicijn gebruikt. Zwarte komijn wordt ook wel zwart zaad genoemd en is afkomstig van de nootmuskaatbloem. De olie wordt koudgeperst uit de zaden die uit deze bloem komen.
Waar komt zwarte komijnolie vandaan?
Zwarte komijnolie of zwarte zaadolie, wordt gewonnen uit de zaadjes van de nigella sativa plant. Deze plant komt voor in zuidwest-Azië en Noord-Afrika. De olie wordt verkregen door koude persing van zaden. Door dit proces worden de voedingsstoffen, smaak en geur behouden. Zwarte komijn heeft een sterke smaak en wordt in sommige delen van de wereld gebruikt als smaakmaker in verschillende gerechten.
Waar is Zwarte Komijnolie goed voor?
Zwarte komijnolie heeft een gezonde invloed op je bloedsuikerspiegel.*
Hoe gebruik je zwarte komijnolie capsules?
Zwarte komijnolie capsules zijn eenvoudig in te nemen met water of sap. Voor gedetailleerde instructies, raadpleeg altijd de informatie op het productetiket.
Je kunt ook kiezen voor vloeibare zwarte komijnolie, wat een lekkere toevoeging is in pasta’s en salades.
Welke kleur heeft zwarte komijnolie?
De komijn olie van Mattisson heeft een groene kleur. Onze olie wordt in Nederland geperst van onverhitte, rijpe zwarte komijnzaden. Dit is de eerste persing, en dus Virgin.
* Voorlopig toegestane EFSA-claim (on hold)
Samenstelling:
voedingswaarde per | capsule |
---|---|
vitamine E | 5mg 42% |
zwarte komijn olie | 500 mg |
Ingrediënten: Zwarte Komijn Olie*, Tocopherol (Vitamine E), capsule gelatine* (rund) en glycerol* (plantaardig). *Biologisch
Gebruik: Tenzij anders aanbevolen 1-2 x daags 1-3 capsules tijdens of na de maaltijd met water innemen. De aanbevolen dosering niet overschrijden.
Bewaren: Koel, droog en afgesloten bewaren.
Hoeveelheid: 90 capsules
Waarom is er weinig informatie beschikbaar over dit product? Helaas mogen wij door de strenge EU-wetgeving maar beperkt informatie geven over supplementen. Alleen goedgekeurde claims die in de EU database staan, mogen vermeld worden. Resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken die niet ter goedkeuring aan de EU zijn overlegd, mogen we daarom veelal niet delen.