Schüssler zout
Schüssler zouten
Het verhaal van Schüssler zout begint in de negentiende eeuw bij de homeopathische arts Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler. Hij hield zich intensief bezig met onderzoek doen naar mineralen, het menselijk lichaam en storingen, oftewel ziektes in ons lichaam. Hij kwam erachter dat de oorzaak van de meeste storingen in ons lichaam terug te voeren zijn op een tekort aan mineraalzouten binnen in de cellen in ons lichaam.
Schüssler kwam tot de conclusie dat de gezondheid van je cellen, de gezondheid van je lichaam bepaalt. Zijn er tekorten in onze cellen, dan moeten deze aangevuld worden om de gezondheid van ons lichaam te optimaliseren en verbeteren.
Schüssler zouten bijwerkingen
Dr. Schüssler wist ook dat onverdunde mineraalzouten een belasting voor het lichaam kunnen vormen. Als je lichaam te lang en te veel van deze onverdunde mineraalzouten binnenkrijgt, kunnen er ongewenste bijwerkingen optreden, omdat het lichaam de hoog geconcentreerde stoffen niet kan verwerken.
Dr. Schüssler was zich hier meer van bewust en verdunde daarom de mineraalzouten grondig, zodat ze direct door de cel opgenomen kunnen worden en niet voor ongewenste bijwerkingen kunnen zorgen. Sterker nog: door de verdunning is het onmogelijk om te veel van de mineralen binnen te krijgen.
Schüssler zouten werking
De verdunning bepaalt ook de werking van de Schüssler zouten. Hierdoor hoeven de mineraalzouten niet door het proces van de stofwisseling en kunnen ze direct worden opgenomen in cellen. De optimale opneembaarheid hebben de zouten ook te danken aan het feit dat de mineraalzout moleculen worden verwreven met lactose (melksuiker). De verdunning en verwrijving hebben de mineraalzouten nu dus dusdanig verkleind dat de cel het direct kan opnemen.
Het feit dat de Schüssler zouten worden verwreven en niet geschud, heeft nog een voordeel, namelijk: als er niets aan te vullen valt in de cellen, gaat het celzout er gewoon weer uit en geeft het geen prikkel.
Een exceptioneel kenmerk van de werking van de Schüssler zouten is dat ze lichaamseigen stoffen zijn, en daarom het direct via het mondslijmvlies opgenomen en gebruikt kan worden. Bovendien wordt het celzout gewoon weer afgebroken als er niets aan te vullen valt.
Schüssler zout 7 ervaringen
“Op advies van mijn zus gaan gebruiken met algehele verbetering in lichamelijke conditie”. Aldus, één van de vele reviews over Schüssler zout Nr. 7 Magnesium phosphoricum, die o.a. een belangrijke rol speelt bij de botaanmaak.
Welk Schüssler zout heb ik nodig?
Er zijn 27 verschillende soorten Schüssler zouten ontwikkeld, met ieder zijn eigen toepassing. De nummers van de zouten staan voor de volgorde waarin ze zijn ontdekt. Welk Schüssler zout je nodig hebt, is afhankelijk van je klacht(en).
Raadpleeg een deskundige voor passend en persoonlijk advies.
Waar is Schüssler zout goed voor?
Celzouten zijn essentieel voor de werking van je lichaam. De mineraalzouten vullen de tekorten aan in je cellen.
Wanneer Schüssler zouten innemen?
Afhankelijk van het nummer Schüssler zout, staat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid aangegeven. Het is de bedoeling dat je de tabletten in je mond laat smelten, maar de celzouten kunnen ook in water worden opgelost en dan opgedronken worden. Het is hier dan wel van belang dat je de vloeistof zo lang mogelijk in je mond houdt, zodat de zouten goed opgenomen kunnen worden door het mondslijmvlies. In de maag veranderen de zouten namelijk door het maagzuur.
Schüssler zouten kopen
Wil je Schüssler zout online bestellen? Wij beschikken over een uitgebreid assortiment Schüssler zout. Bestel eenvoudig online bij Inner Vitamins, dan profiteer je altijd van de scherpste prijs! Bekijk ons aanbod in de webshop, je kunt makkelijk en snel online bestellen en afrekenen.
Bestel je op werkdagen voor 15:00 uur? Dan wordt jouw bestelling dezelfde werkdag nog verzonden! Gratis verzending v.a. 45 euro!
Heb je liever advies van een therapeut? Neem dan contact op met één van de verkooppunten in jouw omgeving.