Vitals Acetyl-L-Carnitine 500 mg 60 capsules
In de natuur komen ongeveer vijfhonderd aminozuren voor. Twintig hiervan zijn aminozuren die als bouwstenen dienen voor eiwitten in het menselijk lichaam, deze worden aangeduid met de term ‘fundamentele aminozuren’. Deze fundamentele aminozuren kunnen weer onderverdeeld worden in de categorieën ‘essentieel’, ‘semi-essentieel’ en ‘niet-essentieel’.
L-carnitine hoort bij de zogenaamde semi-essentiële aminozuren, wat wil zeggen dat het lichaam deze deels zelf kan aanmaken en om te kunnen voorzien in de dagelijkse behoefte deels afhankelijk is van de voeding. In voeding komt het vooral voor in (rood) vlees en in veel mindere mate in plantaardige voedingsmiddelen. Acetyl-L-carnitine (ook wel ALCAR genoemd) is de geacetyleerde vorm van carnitine. In lever, nieren en hersenen kan carnitine gesynthetiseerd worden uit de aminozuren lysine en methionine, met vitamine C, ijzer, vitamine B6 en niacine als co-factoren. Carnitine kan naar behoefte in acetyl-L-carnitine worden omgezet en vice versa.
Suppletie met acetyl-L-carnitine heeft als voordeel boven L-carnitine dat het gemakkelijker de bloed-hersenbarrière passeert.
Samenstelling per 2 capsules: (dagdosering) | |
Acetyl-L-carnitine | 1000 mg |
Ingrediënten: N-acetyl-L-carnitine-HCL, vegetarische capsule (pullulan uit gefermenteerd cassave-zetmeel), rijstconcentraat (Oryza sativa).
Allergenen informatie: bevat geen gluten, lactose, soja, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.
Geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Gebruik: Tenzij anders aanbevolen als voedingssupplement voor volwassenen, 2-3 capsules per dag tussen de maaltijden door (minimaal een half uur voor, of twee uur na een maaltijd) met water innemen. Houd u aan de aanbevolen dosering.
Bewaaradvies: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren.
Hoeveelheid: 60 capsules
Waarom is er weinig informatie beschikbaar over dit product? Helaas mogen wij door de strenge EU-wetgeving maar beperkt informatie geven over supplementen. Alleen goedgekeurde claims die in de EU database staan, mogen vermeld worden. Resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken die niet ter goedkeuring aan de EU zijn overlegd, mogen we daarom veelal niet delen.